2018 m. gruodžio 17 d. redakcija

PRIVATUMO POLITIKA
BENDROJI INFORMACIJA

Ši privatumo politika nustato UAB „RB Baltic“, juridinio asmens kodas 300595095, buveinės adresas Žygio g. 92-94, Vilnius elektroninio pašto adresas info@rbbaltic.lt (toliau – Valdytojas), vykdomo interneto svetainės http://www.rbbaltic.lt/ lankytojų ir kitų duomenų subjektų asmens duomenų tvarkymo sąlygas, su asmens duomenų tvarkymu susijusių duomenų subjektų teisių įgyvendinimo tvarką.

Valdytojas gali bet kuriuo metu peržiūrėti ir pakeisti privatumo politiką, todėl rekomenduojame periodiškai patikrinti, ar esate susipažinę su aktualia privatumo politikos redakcija. Aktualios privatumo politikos redakcijos paskelbimo data yra nurodyta viršutinėje šio interneto puslapio dalyje.

Interneto svetainės lankytojų asmens duomenys yra tvarkomi vadovaujantis galiojančiais teisės aktais ir užtikrinant tinkamas technines bei organizacines asmens duomenų apsaugos priemones.

Valdytojas jūsų pateiktus ar paties Valdytojo jūsų sutikimu surinktus asmens duomenis naudoja tik privatumo politikoje nurodytais tikslais. Jūsų asmens duomenys perduodami Valdytojo duomenų tvarkytojams, teikiantiems interneto svetainės talpinimo bei priežiūros paslaugas. Įstatymuose numatytais atvejais jūsų duomenys gali būti perduoti kompetentingoms valdžios institucijoms.

Interneto svetainėje yra nuorodų į Valdytojui nepriklausančias interneto svetaines. Valdytojas nėra atsakingas už šių svetainių taikomas privatumo politikas, todėl rekomenduojame būti aktyviems ir susipažinti su interneto svetainių, į kurias esate nukreipiami, privatumo politikomis.

SLAPUKŲ NAUDOJIMAS

Interneto svetainėje yra naudojami „slapukai“ (angl. cookies) – maži tekstiniai failai, išsaugomi Jūsų įrenginio (pavyzdžiui, kompiuterio, mobiliojo telefono, planšetės) naršyklėje, kai jūs naršote interneto svetainėje.

Interneto svetainėje naudojami slapukai mums yra reikalingi, kad galėtume:

  • užtikrinti tinkamą interneto svetainės veikimą;
  • užtikrinti optimalų interneto svetainės greitį ir saugumą;
  • sužinoti interneto svetainės ir atskirų jos puslapių, dalių lankomumą, analizuoti interneto svetainės lankytojų srautus (apsilankymo datą ir laiką, naudojamas naršykles, įrenginių rūšis ir jų ekrano dydžius) ir tokiu būdu nuolat tobulinti interneto svetainę, kad būtų geriau patenkinti jūsų poreikiai;
  • suteikti statistinę (lankytojų neidentifikuojančią), informaciją apie interneto svetainės lankytojus trečiosioms šalims (Google ir kt.).

Jūsų apsilankymo interneto svetainėje metu į jūsų naudojamą įrenginį gali būti įrašomi šie slapukai:

SLAPUKŲ RŪŠIS SLAPUKŲ PAVADINIMASSLAPUKŲ FUNKCIJA GALIOJIMO TRUKMĖ
FunkciniaiPHPSESSIDSesijai palaikytiIki sesijos pabaigos
Statistikos_gaUnikalus identifikatorius2 metai
 _gatKreipimųsi ribojimas1 diena
 _gidUnikalus identifikatorius1 diena
 aStatsVisitsUnikalus identifikatorius1 diena
Rinkodaros_fbpNaudojamas Facebook pateikti trečiųjų šalių reklaminius pranešimus1 diena
KitisLanguageLankytojo naršyklės kalbai nustatyti1 diena

 

Tikslią informaciją apie trečiųjų šalių (Youtube, Facebook, Google+, LinkedIn, Skype ir kt.) naudojamų slapukų funkcijas ir jų renkamus asmens duomenis galite rasti šių trečiųjų šalių privatumo / slapukų politikose (pavyzdžiui, Google (įskaitant Youtube) privatumo politikoje, Facebook slapukų politikoje, LinkedIn privatumo politikoje, Skype privatumo politikoje) arba susisiekę su slapukus siunčiančios trečiosios šalies kontaktiniu asmeniu.

Sužinoti, kokie konkretūs slapukai buvo įrašyti jums apsilankius interneto svetainėje, galite patikrinę savo naršyklės nustatymus. Jei naudojate Google Chrome naršyklę, informaciją apie įrašytus slapukus rasite paspaudę kairėje adreso laukelio pusėje esantį mygtuką.

Jūsų apsilankymo socialiniuose tinkluose esančiuose Valdytojo gerbėjų puslapiuose metu įrašomi slapukai

Valdytojas administruoja gerbėjų puslapius socialiniuose tinkluose Facebook ir LinkedIn, taip pat kanalą „RB Baltic“ socialiniame tinkle YouTube (toliau – Gerbėjų puslapiai).

Jums apsilankius Gerbėjų puslapiuose, socialinių tinklų administratoriai į jūsų įrenginį įrašo slapukus, kurie renka asmens duomenis. Slapukai yra įrašomi tiek tuo atveju, jei esate registruotas socialinių tinklų vartotojas, tiek ir tuo atveju, jei neturite paskyros atitinkamame socialiniame tinkle. Valdytojas (UAB „RB Baltic“) prie surinktų jūsų asmens duomenų prieigos neturi ir iš socialinių tinklų administratorių gauna tik statistinę informaciją apie Gerbėjų puslapių lankomumą.

Siekdami gauti išsamesnę informaciją apie Gerbėjų puslapių administravimo tikslu tvarkomus jūsų asmens duomenis, susipažinkite su:

Slapukus apriboti ar užblokuoti galite valdydami savo interneto naršyklės nustatymus. Jeigu norite, kad interneto svetainės jūsų įrenginyje netalpintų visiškai jokių slapukų, pritaikykite savo interneto naršyklės nustatymus taip, kad jums būtų pranešta prieš patalpinant bet kokį slapuką arba interneto naršyklė atmestų visus slapukus. Nustatymus turėsite atskirai pritaikyti kiekvienai kiekvieno įrenginio interneto naršyklei.

Uždraudę bet kokį slapukų naudojimą ar apriboję jų naudojimą, galite negauti norimų paslaugų arba negalėti naudotis interneto svetainės funkcionalumais.

Išsamesnę informaciją apie slapukus, jų veikimo principus ir nustatymus galite rasti interneto svetainėje  http://www.allaboutcookies.org.

KOMUNIKACIJOS TIKSLU TVARKOMI ASMENS DUOMENYS

Tikslu atsakyti į jūsų pateiktą užklausą ir išsaugoti komunikacijos įrodymus (įgyvendindamas teisėtą interesą vykdyti efektyvią komunikaciją ir išvengti su asmenų aptarnavimu susijusių ginčų), Valdytojas tvarko šią jūsų pateiktą informaciją:

  • susisiekiant interneto svetainėje nurodytais elektroninio pašto adresais, tvarkomas siuntėjo vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas, elektroninio laiško data, laikas ir susirašinėjimo su Valdytojo atstovu turinys;
  • siunčiant laišką interneto svetainėje nurodytu Valdytojo buveinės adresu, tvarkomas siuntėjo vardas, pavardė, adresas, laiško gavimo data bei laiške nurodyta informacija;
  • susisiekiant per socialinių tinklų Facebook, LinkedIn paskyras ar Skype programą tvarkomas vartotojo vardas, pavardė, paklausimo data, laikas ir susirašinėjimo su Valdytojo atstovu turinys;
  • siunčiant paklausimą užpildžius interneto svetainėje esančią formą, tvarkomas vardas, el. pašto adresas, telefono numeris (jeigu nurodomas), darbovietė (jeigu nurodoma), paklausimo data, laikas, susirašinėjimo su Valdytojo atstovu turinys.

Kartu su paklausimais pateikti asmens duomenys bei tolimesnis jūsų bei Valdytojo atstovo susirašinėjimas bus saugomas tiek, kiek tai bus reikalinga siekiant įvykdyti konkrečią užduotį bei užtikrinti Valdytojo teisių įgyvendinimą.

Paklausimą siunčiant per socialinių tinklų Facebook, LinkedIn paskyras ar Skype programą, jūsų pateikti asmens duomenys gali būti atskleisti šių socialinių tinklų valdytojams ir kitiems asmenims, su kuriais socialinių tinklų Facebook, LinkedIn ir Skype programos valdytojai dalinasi asmens duomenimis. Siekdami gauti išsamesnę informaciją, susipažinkite su socialinių tinklų Facebook, LinkedIn ir Skype programos privatumo politikomis.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

KLIENTŲ IR TIEKĖJŲ ASMENS DUOMENYS

Tikslu sudaryti ir įvykdyti pirkimo-pardavimo, nuomos, paslaugų teikimo ar kitas sutartis, Valdytojas tvarko šiuos klientų ir tiekėjų (fizinių asmenų) duomenis: vardą, pavardę, asmens kodą, adresą, telefono numerį, elektroninio pašto adresą, tiekėjo individualios veiklos pažymos numerį ar verslo liudijimo numerį, duomenis apie sudarytas sutartis, įsigytas ar tiekiamas prekes ir paslaugas, jų kainą, sąskaitų duomenis, susirašinėjimo duomenis, atsiskaitomąją sąskaitą, informaciją apie atsiskaitymą bei įsiskolinimą. Valdytojas tvarko šiuos su klientais ir tiekėjais (juridiniais asmenimis) susijusių asmenų (darbuotojų, konsultantų, finansininkų) duomenis: vardą, pavardę, telefono numerį, elektroninio pašto adresą, darbovietę, pareigas, susirašinėjimo duomenis. Teisinis asmens duomenų tvarkymo pagrindas – siekis įvykdyti sutartį.

Savo pažeistų teisių gynimo tikslu (įgyvendindamas savo teisėtą interesą išvengti nuostolių dėl pavėluoto atsiskaitymo ar kitų pareigų netinkamo vykdymo) Valdytojas be jau minėtų klientų ir tiekėjų asmens duomenų gali tvarkyti ir kitus šiuo tikslu reikalingus duomenis.

Klientų bei tiekėjų asmens duomenis Valdytojas perduoda siuntų pristatymo, krovinių gabenimo ar sandėliavimo paslaugas teikiančioms įmonėms, taip pat kitiems duomenų gavėjams: buhalterinės apskaitos paslaugų, verslo valdymo sistemų administravimo paslaugų tiekėjams, finansų įstaigoms, draudimo bendrovėms, teisininkams, vertėjams ir kitiems paslaugų teikėjams, susijusiems su sutarčių sudarymu ir vykdymu. Siekdamas apginti savo pažeistas teises Valdytojas gali teikti klientų bei tiekėjų asmens duomenis skolų išieškojimo bendrovėms, bankroto administratoriams, teisėsaugos institucijoms, antstoliams ir kitiems su Valdytojo teisių gynimu susijusiems asmenims.

Sutarčių sudarymo ir vykdymo tikslu asmens duomenys yra tvarkomi 5 metus nuo sutarties galiojimo pabaigos arba paskutinio prekių (paslaugų) pirkimo įvykdymo dienos, buhalterinės apskaitos duomenys – 10 metų nuo sutarties galiojimo pabaigos. Valdytojo teisių gynimo tikslu duomenys tvarkomi tiek, kiek reikalinga šiam tikslui.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

KANDIDATŲ Į DARBUOTOJUS ASMENS DUOMENYS

Visus asmenų, pageidaujančių įsidarbinti Valdytojo bendrovėje, pateiktus asmens duomenis Valdytojas tvarko tik darbuotojų atrankos ir įdarbinimo tikslu, turėdamas teisėtą interesą įvertinti kandidato tinkamumą dirbti pageidaujamą darbą.

Be paties asmens, pageidaujančio įsidarbinti Valdytojo bendrovėje, pateiktų duomenų atrankos ir įdarbinimo vykdymo tikslu Valdytojas gali rinkti ir kitaip tvarkyti kitus viešai prieinamus kandidato duomenis, t. y. ieškoti informacijos internete, patikrinti kandidato socialinių tinklų (pavyzdžiui, LinkedIn, Facebook, Twitter) profilius ir pan. Valdytojas taip pat gali kreiptis į kandidato gyvenimo aprašyme (CV) ir (ar) viešose socialinių tinklų paskyrose nurodytus buvusius kandidato darbdavius ir prašyti pateikti informaciją apie kandidato kvalifikaciją, profesinius gebėjimus ir dalykines savybes.

Kandidato, dalyvaujančio Valdytojo paskelbtoje atrankoje į konkrečią darbo vietą, pateiktus ir savarankiškai surinktus duomenis apie kandidatą Valdytojas saugo 4 mėn. nuo konkrečios atrankos pasibaigimo. Asmens duomenų saugojimo terminas pratęsiamas tik gavus atskirą kandidato sutikimą. Jei sutikimas saugoti kandidato asmens duomenis ilgiau nei 4 mėn. po atrankos pasibaigimo nėra gaunamas, pasibaigus šiam terminui visi (tiek pateikti kandidato, tiek surinkti Valdytojo) kandidato asmens duomenys yra sunaikinami.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

TIESIOGINĖ RINKODARA

Valdytojas siunčia tiesioginės rinkodaros pranešimus Valdytojo prekių ir paslaugų pirkėjams, įgyvendindamas teisėtą interesą informuoti savo klientus apie siūlomas panašias prekes ar paslaugas, taikomas nuolaidas ir kitą panašaus pobūdžio informaciją, išskyrus atvejus, kai klientas prieš įsigydamas prekes ar paslaugas arba vėliau išreiškė nesutikimą su jo asmens duomenų tvarkymu tiesioginės rinkodaros tikslu. Tiesioginės rinkodaros pranešimai taip pat siunčiami asmenims, išreiškusiems sutikimą juos gauti. Tiesioginės rinkodaros tikslu yra tvarkomi šie klientų (fizinių asmenų) arba su klientais (juridiniais asmenimis) susijusių asmenų bei sutikimą išreiškusių asmenų duomenys: vardas, pavardė, darbovietė, telefono numeris, elektroninio pašto adresas.

Tiesioginės rinkodaros pranešimų gavėjai gali bet kada atsisakyti Valdytojo siunčiamų pranešimų, paspausdami juose esančią atsisakymo nuorodą arba pateikdami prašymą elektroninio pašto adresu info@rbbaltic.lt. Asmens duomenys tiesioginės rinkodaros tikslu yra saugomi iki pranešimo apie nesutikimą tvarkyti asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslu gavimo (sutikimo atšaukimo) arba 5 metus nuo sutarties su klientu (fiziniu ar juridiniu asmeniu) galiojimo pabaigos (sutikimo gavimo dienos), priklausomai nuo to, kas įvyksta anksčiau.

Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų tvarkymu, nurodytos Privatumo politikos skiltyje TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA.

TEISIŲ ĮGYVENDINIMO TVARKA

Visi asmenys, kurių asmens duomenis tvarko Valdytojas, turi:

Teisę susipažinti su Valdytojo tvarkomais
savo asmens duomenimis

Teisę reikalauti ištaisyti neteisingus arba netikslius savo asmens duomenis

Teisės susipažinti ir reikalauti ištaisyti asmens duomenis įgyvendinamos pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu info@rbbaltic.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas).

Pateikiant prašymą susipažinti su asmens duomenimis, prašyme turi būti nurodytos asmens duomenų, su kuriais prašote susipažinti, kategorijos.

Pateikiant prašymą ištaisyti netikslius ar neteisingus asmens duomenis, prašyme turi būti nurodyta, kokius asmens duomenis prašote ištaisyti.

Teisę reikalauti, kad Valdytojas apribotų asmens duomenų tvarkymą, kol bus patikrintas asmens duomenų tikslumas, kol bus nustatyta, ar su asmens duomenų tvarkymu nesutinkančio duomenų subjekto interesai yra viršesni už Valdytojo, taip pat
tais atvejais, kai asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai, tačiau duomenų subjektas nesutinka, kad šie duomenys būtų ištrinti
Ši teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto info@rbbaltic.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Jei prašymas yra pagrįstas, asmens duomenų tvarkymas apribojamas per 5 darbo dienas nuo prašymo gavimo.
Teisę į duomenų perkeliamumąŠi teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba siunčiant jį elektroninio pašto adresu info@rbbaltic.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Jei prašymas yra pagrįstas, Valdytojas ne vėliau kaip per 30 dienų nuo prašymo gavimo pateikia jums arba jūsų nurodytam duomenų valdytojui jūsų asmens duomenis kompiuterio skaitomu formatu.
Teisę nesutikti, kad būtų tvarkomi asmens duomenys

Teisė nesutikti su asmens duomenų tvarkymu tiesioginės rinkodaros tikslu įgyvendinama paspaudžiant tiesioginės rinkodaros pranešimuose esančią atsisakymo nuorodą arba pateikiant prašymą elektroninio pašto adresu info@rbbaltic.lt.

Visais kitais atvejais ši teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba elektroninio pašto adresu info@rbbaltic.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Išreiškus nesutikimą su asmens duomenų tvarkymu bus vertinama, ar jūsų teisėtas interesas yra viršesnis už Valdytojo.

Teisę reikalauti ištrinti duomenisŠi teisė įgyvendinama pateikiant rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu arba siunčiant jį elektroninio pašto adresu info@rbbaltic.lt (jeigu pateikiamas el. parašu pasirašytas prašymas). Duomenų valdytojas ne vėliau kaip per 30 dienų nuo prašymo gavimo dienos ištrina atitinkamus asmens duomenis arba atsisako patenkinti prašymą ir raštu nurodo atsisakymo priežastis.
Teisę paduoti skundą priežiūros institucijaiŠi teisė gali būti įgyvendinama pateikiant skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai dėl bet kokių su jūsų asmens duomenų tvarkymu susijusių Valdytojo veiksmų.

 

Tais atvejais, kai įgyvendinate savo teises pateikdami rašytinį prašymą Valdytojo buveinės adresu paštu, kartu su prašymu būtina pateikti ir notaro patvirtintą asmens dokumento (paso, asmens tapatybės kortelės) kopiją.

KONTAKTAI

Jei turėtumėte su privatumo politika susijusių klausimų, susiekite su mumis ir mes jums padėsime:

UAB „RB Baltic“
Žygio g. 92-94, Vilnius
Tel.: 8 5 2670929
El. paštas: info@rbbaltic.lt